Παραλίες

Παραλίες

Παραλία Ροβιών

Η παραλία Ροβιές φυσικά βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό. Πρόκειται για μια μεγάλη οργανωμένη πλαζ που επεκτείνεται και έξω από τα όρια του χωριού με δυνατότητα να φιλοξενήσει πολύ κόσμο. Μόλις λίγα μέτρα από τη παραλία θα βρείτε ταβερνάκια, και καφετέριες για να απολαύσετε το φαγητό σας και τον καφέ σας. Σε πολλά σημεία θα βρείτε και ξαπλώστρες με ομπρέλες.

 

Παραλία Καμίνι

Η παραλία Καμίνι βρίσκεται δυτικά από τον κυρίως οικισμό. Δεν είναι οργανωμένη αλλά έχει βαθιά μπλε νερά τα οποία προσφέρονται για εξερεύνηση με μια μάσκα.

 

Παραλία Λουτρά Αιδηψού

Η παραλία των Λουτρών Αιδηψού παρόλο που βρίσκεται στην καρδία της λουτρόπολης δεν είναι οργανωμένη. Κυρίως κάνουν μπάνιο ηλικιωμένοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα ιαματικά νερά. Δυο είναι τα σημαντικότερα σημεία της παραλίας , το πρώτο είναι κοντά στις πηγές, στην παραλία του Ε.Ο.Τ. όπου κυρίως κάνουν μπάνιο όσοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τα καυτά ιαματικά νερά που αναβλύζουν από τις διπλανές πηγές.

Το δεύτερο σημείο είναι η παραλία δεξιά και αριστερά από το πορθμείο όπου εκεί δεν έχει ιαματικά νερά και συχνάζουν περισσότεροι νέοι. Πάντως ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών προτιμούν την παραλία του Αγίου Νικολάου για το συνηθισμένο μπάνιο τους.

 

Παραλία Θερμά Λουτρά στα Ήλια

Οι πηγές των Ηλίων αναβλύζουν από μεταμορφωμένα πετρώματα σχεδόν στο επίπεδο της θάλασσας. Το νερό τρέχει κάτω από τα χαλίκια της ακτής και η παρουσία του γίνεται αισθητή από το ερυθρό ίζημα που αποτίθεται στην επαφή με τη θάλασσα και από την αυξημένη θερμοκρασία. Η παραλία διαθέτει ελάχιστες δημοτικές ομπρέλες και κάποιες που ανήκουν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής. Καλό θα ήταν να έχετε την δική σας ομπρέλα καθώς και να προμηθευτείτε τον καφέ σας από το κοντινό παραλιακό καφέ αφού δεν υπάρχει οργανωμένη παραλία

 

Η παραλία των Ωρεών είναι η συνέχεια του Τσοκαϊτη. Βρίσκεται και αποτελεί την παραλία του ομώνυμου χωριού, παρουσιάζει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρότι βρίσκεται μέσα στο χωριό δεν είναι τόσο οργανωμένη, αυτό όμως δεν την εμποδίζει να είναι καθαρή και με καταγάλανα νερά